Selvitä auton tiedot ja lisävarusteet VIN-koodilla

Tilaa auton historiatiedot valmistenumeron (VIN-koodi) perusteella. Haku VIN-Koodilla: 15.99 Eur/haku. Esimerkkiraportti


Varmista pitävätkö autosta ilmoitetut tiedot paikkaansa

Auton todellinen kunto, aiemmat vauriot ja ilmoitetut lisävarusteet voidaan monesti todentaa vain VIN-koodin avulla suoritettavalla auton historiatietojen tarkastuksella.

Pitääkö mittarilukema paikkaansa?

Mikäli autoa on huollettu asianmukaisesti, näet raportista mittarilukeman kehityksen ja siinä mahdollisesti esiintyvät poikkeamat.

Onko autoa kolaroitu aiemmin?

Raportti kertoo myös onko autoa korjattu aiemmin vaurioiden vuoksi, tai onko autosta haettu vakuutuskorvauksia.

Onko auto ilmoitettu aiemmin varastetuksi?

Järjestelmämme tarkastaa myös useiden maiden varastettujen autojen tietokannat, jolloin saat tietää onko auto ilmoitettu aiemmin varastetuksi.

Mikä on auton VIN-koodi eli valmistenumero?

Auton valmistenumero eli VIN-koodi (englanniksi: Vehicle Identification Number) on ajoneuvon yksilöivä tunniste, joka annetaan ajoneuvolle sen valmistushetkellä. Ajoneuvojen valmistajat ovat käyttäneet 1980 -luvun alkupuolelta asti yhtenäistä ISO 3779 -standardiin pohjautuvaa valmistenumeroa kaikissa autoissa. Tätä vanhemmissa ajoneuvoissa käytössä oli valmistajakohtaisia VIN-koodeja.

Miten tunnistaa ajoneuvon VIN-koodi?

Nykyisten standardien mukainen auton VIN-koodi on 17 merkkiä pitkä numero- ja kirjainsarja. Valmistenumeron tunnistamisen helpottamiseksi merkkisarja ei sisällä kirjaimia I, O ja Q. Näin on pyritty välttämään tilanteita, joissa kyseiset kirjaimet sekoittuisivat numeroihin 1 ja 0.

Mistä löytää auton valmistenumero?

Auton valmistenumeron haku ei monestikaan vaadi muuta kuin kurkistuksen auton tuulilasiin. Lähes kaikki autonvalmistajat merkitsevät VIN-koodin tuulilasin kuljettajan puoleiseen alalaitaan, jolloin valmistenumero on helposti löydettävissä. Valmistenumero on usein myös merkittynä auton runkoon, sekä ajotietokoneeseen, josta VIN-koodin voi nähdä OBD-lukijan avulla.

Mitä kaikkea VIN-koodi kertoo autosta?

Näin selvität auton tiedot ja lisävarusteet VIN-koodilla

Käytettyä autoa hankittaessa on suositeltavaa tarkastaa, että auton paperit ja myyjän kertomat vastaavat auton todellista historiaa - - monesti auton tietojen selvittämin onnistuu helpoiten juuri VIN-koodin eli valmistenumeron avulla.

VIN-koodin avulla saat vastauksen esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:


1. Onko auto merkitty varastetuksi?

Monista EU-maista (ja esimerkiksi Kanadasta) on mahdollista tarkastaa varastettujen autojen tietokannat.

2. Onko autoa kolaroitu aiemmin?

Useiden autonvalmistajien merkkihuollon huolto- ja korjaushistoria, sekä vakuutusyhtiöiden maksamat vahinkokorvaukset ovat usein selvitettävissä VIN-koodin avulla.

3. Pitääkö auton mittarilukema paikkaansa?

Auton katsastuksen ja vuosihuoltojen yhteydessä kirjatut mittarilukemat kertovat suoraan, jos kilometrimääriä on korjattu alaspäin auton historian aikana. Katso esimerkkiraportti autosta, jonka mittaria on peukaloitu.

4. Vastaako auton moottori ilmoitettua?

VIN-koodin avulla on monesti myös mahdollista selvittää vastaako auton moottori ja vaikkapa käyttövoima myynti-ilmoituksessa kerrottua.

5. Mitä lisävarusteita autossa pitäisi olla?

Useiden valmistajien kohdalla, myös tehtaan varusteluettelo on mahdollista nähdä VIN-koodin avulla. Saat siis tietoosi ne lisävarusteet, jotka autossa on ollut silloin kun se on lähtenyt tehtaalta eteenpäin. Tämän tiedon avulla voit varmistaa, että myyjän ilmoittamat varusteet vastaavat sitä autoa, jota olet hankkimassa.

Auton tietojen selvitys VIN-koodilla vai rekisterinumerolla

Suomessa on jo pitkään käytetty tekstiviestipalveluita, jotka hakevat auton tietoja rekisterinumeron perusteella. Kyseessä on tyypillisesti Traficomin (Liikenneviraston) tietokannasta haettavaa ajoneuvon perustietoa ajoneuvosta. VIN-koodin avulla hankittavat tiedot ovat näitä tietoja selvästi kattavammat.

Ulkomailla sijaitsevan auton tietojen selvittämiseen VIN-koodi on monesti ainoa vaihtoehto, sillä esimerkiksi Saksassa monien autoliikkeiden autot eivät myyntihetkellä ole edes kilvissä.

Tarkasta VIN-koodi helposti netissä

InspectWisen tuottama VIN-koodi haku on käytössäsi auton sijainnista riippumatta – niin koti- kuin ulkomaisen auton tarkastus tietojen onnistuu yhtä helposti. Kattavimmat tiedot saat yleensä käyttöösi jo 2-3 vuotta vanhasta (tai sitä vanhemmasta) autosta, joka jo ikänsä puolesta kuuluu valmistajan vuosihuoltojen piiriin – jolloin autosta on kertynyt dataa eri tietolähteisiin.

Huomaathan että tarjoamme myös lisäpalvelun, jossa soitamme myyjälle ja selvitämme auton VIN-koodin ja lisätiedot puolestasi.


Tee VIN-haku Esimerkkiraportti